De actualidad

  • Convocatoria al premio de la Sociedad Española de Bizantinística a la mejor tesis doctoral sobre Bizancio. Puedes verla en este enlace.
  • Ya disponible el nº 45 (2024) del Boletín de la Sociedad Española de Bizantinística. Puedes ver su contenido en este enlace.
  • Abierto el CfP para el I Congreso Internacional: Los Padres Capadocios y su época: tradición e innovación que se celebrará en Barcelona del 7 al 9 de noviembre de 2024 . Puedes ver toda la información en este enlace (castellano), aquest enllaç (català) o this link (English).
  • Abierto el CfP para las XX Jornadas de Bizantinística que tendrá lugar del 4 al 7 de junio de 2025 en la Universitat de València. Puedes ver toda la información en este enlace (castellano) o this other link (English).
  • Ya disponible el nº 11 (2023) de la revista académica Estudios Bizantinos. Puedes ver su contenido en este enlace.
  • Ya tienes disponible toda la información sobre el Diploma de Experto en Bizantinística, ofertado por las Universidades de Alcalá y Complutense de Madrid, para el curso 2023-2024. Todos los detalles en este enlace.

Comunicado de condena de la SEB a Israel

Ante la matanza indiscriminada de civiles y la destrucción sistemática del hábitat del pueblo palestino y de sus medios de vida que el Estad...

Congrés Internacional

Els Pares Capadocis i la seva època: 

tradició i innovación

Barcelona, 7-9 Novembre 2024

(Versión en castellano aquí)
(English version here)


El final del segle IV va ser una època efervescent en l’imperi romà, en què l’antiga tradició grega es transforma a partir de les grans formulacions cristianes. Tres figures van destacar en el terreny intel·lectual: Gregori de Nazianz, Gregori de Nissa i Basili de Cesarea, coneguts en la tradició com a Pares Capadocis, al costat dels quals també va destacar, segons els texts, Macrina, la germana de Gregori i Basili.

L’objectiu del congrés és aproximar-se a aquestes figures des de perspectives multidisciplinàries, que tinguin en compte el context històric, artístic, teològic, literari, filològic, filosòfic, educatiu, de perspectiva de gènere o qualsevol altra visió innovadora.

Presentació de comunicacions(*): envieu un resum entre 300 i 500 paraules i un breu CV (150 paraules) a cappadociansbcn2024@gmail.com abans del 30 de juny de 2024. L’acceptació es comunicarà abans del 25 de juliol.

 


Organitzat per:

Sociedad Española de Bizantinística

Universitat de Barcelona-Departament de Filologia Clàssica, romànica i semítica

Ateneu Universitari Sant Pacià (Barcelona)

 

Comitè organitzador:

 Montserrat Camps-Gaset

Mattia C. Chiriatti

Sergi Grau Guijarro

Begonya Palau

David Pérez Moro

 

Comitè científic:

Juan Signes Codoñer

Montserrat Camps-Gaset

Joan Torra Bitlloch

Sergi Grau Guijarro

Jesús Mª Nieto Ibáñez

Inmaculada Pérez MartínTaxes d'inscripció

FINS L'1 D'OCTUBRE DE 2024

A) No socis (només Congrés)
           Estudiant: 35 €
           Professor/investigador: 60 €

 

B) No socis (**) (Congrés + inscripció a la SEB de l'any 2025)

Estudiant: 40 €

Professor/investigador: 65 €

 

C) Socis

Estudiant: 30 €

Professor/investigador: 50 €

DESPUÉS DEL 1 DE OCTUBRE DE 2024

C) Tarifa única (només Congrés)

Estudiant: 50 €

Professor/investigador: 75 €

El formulari d'inscripció i les instruccions de pagament estaran disponibles properament. 


(*) El congrés se celebrarà de forma estrictament presencial, però en casos excepcionals i justificats el comitè pot valorar eventualment la participació virtual.

(**) Per aquelles persones interessades a fer-se socis de la SEB, s'ha establert una quota especial que inclou el congrés i la condició de soci de l'any 2025. La promoció és vàlida fins a l'1 de octubre de 2024.


Descàrregues

Llegeix el CfP en català aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario